KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Slanina joj daje posebnu draž, a nikad kremastija
Napravi se lako, a smaže odmah.
Potrebno je:
- 500 g mladog krompira
- 5 struka mladog luka
- 5 kriški slanine
- 1 crveni luk
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
- ½ kašičice šećera
Priprema:
Krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Mladi luk iseckajte na kolutove. Slaninu malo ispržite, stavite na papirnati ubrus da upije masnoću. Iseckan crveni luk dinstajte u istim tiganju dok ne omekša. Dodajte sirće, vodu, maslinovo ulje, senf i šećer. Kad provri, isključite ringlu, posolite i pobiberite. Prelijte krompir, dodajte mladi luk i slaninu, promešajte i servirajte.
Možda vas zanima:
DELUKS KROMPIR SALATA Raspametiće goste na svečanoj trpezi, a priprema je nikad lakša
Nećete moći da prestanete da jedete.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)