SIMIT Turski đevrek oduševio domaćice na mrežama, pravi se lako, a savršen za doručak
Hrskav i sočan, ukusa bez mane.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1 kesica suvog kvasca (7 g)
- 250 ml tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 100 ml vode
- 3 kašike pekmeza od grožđa (ili meda razblaženog sa malo vode)
- 150 g susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Onda dodajte brašno, so i maslinovo ulje, pa zamesite glatko i elastično testo. Pokrijte ga i pustite sat vremena da naraste. Podelite nadošlo testo na 6–8 jednakih delova. Razvaljajte svaki deo u dugački valjak, pa spojite dva valjka uvijajući ih u oblik pletenice, potom formirajte krug. Spojite dobro prstima spojeve.Zasebno pomešajte vodu i pekmez. Susam lagano tostirajte u suvom tiganju. Đevreke prvo umačite u mešavinu pekmeza i vode, pa valjajte u susam sa svih strana. Poređajte đevreke na pleh obložen pek papirom. Pustite ih oko 15 minuta da odmore. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ĐEVRECI SA SIROM BOLJI OD KLASIČNIH Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja
Slasni i ukusni, nema ko vam neće tražiti recept.
DOMAĆI ĐEVREK Hrskav a mekan, po receptu sa kojim provereno uspeva, zaboravićete na pekaru
Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivo pecivo.
DIJETALNI KUVANI ĐEVREK Biće zdraviji, a još ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)