POSNE LAZANJE RAJ ZA NEPCA Ručak koji će porodica obožavati, nećete da primetite da nedostaje meso

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Služite ih tople.

lazanje sa lososom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g lazanja
  • 500 g spanaća
  • 1 srednji luk
  • 2 čena belog luka
  • 400 g seckanog paradajza
  • 300 ml paradajz sosa
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 100 g biljnog sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber 
  • šaka bosiljka
  • origano 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kratko skuvajte lazanje prema uputstvu sa pakovanja, ali pazite da se ne raspadnu. Na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju propržite seckan crni i beli luk. Onda dodajte rendanu šargarepu i tikvicu i nastavite da pržite sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte seckani paradajz i paradajz sos, so, biber, bosiljak i origano. Kuvajte oko 10 do 15 minuta, na srednjoj vatri. Zasebno blanširajte spanać na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Poređajte lazanje u pleh obložen pek papirom. Onda nanesite sloj spanaća, malo biljnog sira, pa sloj paradajz sosa. Pokrijte folijom. Pecite lazanje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skinite foliju pa pecite još 10 do 15 minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading