POSNE LAZANJE RAJ ZA NEPCA Ručak koji će porodica obožavati, nećete da primetite da nedostaje meso
Služite ih tople.
Potrebno je:
- 250 g lazanja
- 500 g spanaća
- 1 srednji luk
- 2 čena belog luka
- 400 g seckanog paradajza
- 300 ml paradajz sosa
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 100 g biljnog sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- šaka bosiljka
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kratko skuvajte lazanje prema uputstvu sa pakovanja, ali pazite da se ne raspadnu. Na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju propržite seckan crni i beli luk. Onda dodajte rendanu šargarepu i tikvicu i nastavite da pržite sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte seckani paradajz i paradajz sos, so, biber, bosiljak i origano. Kuvajte oko 10 do 15 minuta, na srednjoj vatri. Zasebno blanširajte spanać na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Poređajte lazanje u pleh obložen pek papirom. Onda nanesite sloj spanaća, malo biljnog sira, pa sloj paradajz sosa. Pokrijte folijom. Pecite lazanje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skinite foliju pa pecite još 10 do 15 minuta.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)