POSNE LAZANJE RAJ ZA NEPCA Ručak koji će porodica obožavati, nećete da primetite da nedostaje meso
Služite ih tople.
Potrebno je:
- 250 g lazanja
- 500 g spanaća
- 1 srednji luk
- 2 čena belog luka
- 400 g seckanog paradajza
- 300 ml paradajz sosa
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 100 g biljnog sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- šaka bosiljka
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kratko skuvajte lazanje prema uputstvu sa pakovanja, ali pazite da se ne raspadnu. Na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju propržite seckan crni i beli luk. Onda dodajte rendanu šargarepu i tikvicu i nastavite da pržite sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte seckani paradajz i paradajz sos, so, biber, bosiljak i origano. Kuvajte oko 10 do 15 minuta, na srednjoj vatri. Zasebno blanširajte spanać na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Poređajte lazanje u pleh obložen pek papirom. Onda nanesite sloj spanaća, malo biljnog sira, pa sloj paradajz sosa. Pokrijte folijom. Pecite lazanje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skinite foliju pa pecite još 10 do 15 minuta.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)