POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Sočan ručak koji ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Postaće vaše novo omiljeno jelo.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:
Za ćufte:

  • 200 g kuvanog krompira
  • 150 g kuvanog pirinča
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica soja sosa

Za crveni sos:

  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 ml paradajz sosa
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 lovorov list
  • 2 kašike peršuna
  • 200 ml vode

Priprema:

Skuvajte krompir pa ga ogulite i izgnječite u velikoj posudi dok ne postane pire. Dodajte kuvani pirinač, mlevene ovsene pahuljice, narendanu šargarepu, sitno seckani luk i beli luk, so, biber, peršun, origano i soja sos. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte kuglice veličine oraha. Ređajte oblikovane ćufte na tanjir. U dubljoj šerpi prodinstajte seckani luk i beli luk dok ne postane staklast. Sipajte paradajz sos ili pasirani paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, šećer, origano i lovorov list. Dobro promešajte. Dodajte vodu i ostavite da sos ključa, pa dodajte formirane ćufte u tavu sa sosom. Kuvajte Pustite 20-25 minuta na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte seckani peršun i promešajte.

Komentari (0)

Loading