POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Sočan ručak koji ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno
Postaće vaše novo omiljeno jelo.

Potrebno je:
Za ćufte:
- 200 g kuvanog krompira
- 150 g kuvanog pirinča
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica soja sosa
Za crveni sos:
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 500 ml paradajz sosa
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica suvog origana
- 1 lovorov list
- 2 kašike peršuna
- 200 ml vode
Priprema:
Skuvajte krompir pa ga ogulite i izgnječite u velikoj posudi dok ne postane pire. Dodajte kuvani pirinač, mlevene ovsene pahuljice, narendanu šargarepu, sitno seckani luk i beli luk, so, biber, peršun, origano i soja sos. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte kuglice veličine oraha. Ređajte oblikovane ćufte na tanjir. U dubljoj šerpi prodinstajte seckani luk i beli luk dok ne postane staklast. Sipajte paradajz sos ili pasirani paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, šećer, origano i lovorov list. Dobro promešajte. Dodajte vodu i ostavite da sos ključa, pa dodajte formirane ćufte u tavu sa sosom. Kuvajte Pustite 20-25 minuta na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte seckani peršun i promešajte.
Možda vas zanima:

POSNI PAPRIKAŠ SA PATLIDŽANOM I LEBLEBIJAMA Gurmanski specijalitet pravićete i kada nije post
Posno jelo držaće vas dugo sitim.

POSNE PUNJENE TIKVICE Po teta Staninom receptu za početnike, po ukusu im nema ravnih
Mekane i sočne, za ručak koji se pamti.

POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.

NJOKE SA PEČURKAMA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Posne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca
Naprave se lako, a pojedu odmah.

POSNI BUREK SA KROMPIROM Hrskav i slasan, ješćete ga i kada nije post
Od gotovih kora i sočnog nadeva, ovakav do sada niste jeli.

ČOKO FANTAZIJA SA KOKOSOM Super brz i jeftin desert kome po ukusu nema ravnog
Mekan i sočan, za sve prilike.

KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
Komentari (0)