POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Sočan ručak koji ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno
Postaće vaše novo omiljeno jelo.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 200 g kuvanog krompira
- 150 g kuvanog pirinča
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica soja sosa
Za crveni sos:
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 500 ml paradajz sosa
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica suvog origana
- 1 lovorov list
- 2 kašike peršuna
- 200 ml vode
Priprema:
Skuvajte krompir pa ga ogulite i izgnječite u velikoj posudi dok ne postane pire. Dodajte kuvani pirinač, mlevene ovsene pahuljice, narendanu šargarepu, sitno seckani luk i beli luk, so, biber, peršun, origano i soja sos. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte kuglice veličine oraha. Ređajte oblikovane ćufte na tanjir. U dubljoj šerpi prodinstajte seckani luk i beli luk dok ne postane staklast. Sipajte paradajz sos ili pasirani paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, šećer, origano i lovorov list. Dobro promešajte. Dodajte vodu i ostavite da sos ključa, pa dodajte formirane ćufte u tavu sa sosom. Kuvajte Pustite 20-25 minuta na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte seckani peršun i promešajte.
Možda vas zanima:
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)