POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Sočan ručak koji ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno
Postaće vaše novo omiljeno jelo.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 200 g kuvanog krompira
- 150 g kuvanog pirinča
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica soja sosa
Za crveni sos:
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 500 ml paradajz sosa
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica suvog origana
- 1 lovorov list
- 2 kašike peršuna
- 200 ml vode
Priprema:
Skuvajte krompir pa ga ogulite i izgnječite u velikoj posudi dok ne postane pire. Dodajte kuvani pirinač, mlevene ovsene pahuljice, narendanu šargarepu, sitno seckani luk i beli luk, so, biber, peršun, origano i soja sos. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte kuglice veličine oraha. Ređajte oblikovane ćufte na tanjir. U dubljoj šerpi prodinstajte seckani luk i beli luk dok ne postane staklast. Sipajte paradajz sos ili pasirani paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, šećer, origano i lovorov list. Dobro promešajte. Dodajte vodu i ostavite da sos ključa, pa dodajte formirane ćufte u tavu sa sosom. Kuvajte Pustite 20-25 minuta na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte seckani peršun i promešajte.
Možda vas zanima:
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)