SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Ukusa koji govori 1000 jezika.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Za ćufte:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike prezli
  • 1 jaje
  • biber 
  • suvi biljni začin po ukusu
  • bosiljak po ukusu
  • so po ukusu

Za sos:

  • 4 kašike ulja
  • 3 dl kuvanog soka od paradajza 
  • 2 dl vode
  • 2 kašike brašna

 Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa dodajte mleveno meso, prezle i jaje, začinite po ukusu i dobro zamesite. Od smese napravite 12 ćufti, pa ih valjajte u brašno i propržite na vrelom ulju. Onda dodajte brašno, propržite ga, pa nalijte paradajz-sokom i vodom. Krčkajte sve oko 20 minuta. Služite uz pire krompir.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading