BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.

burek sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg tankih kora za gibanicu

Za preliv:

  • 3 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 300 g šampinjona
  • 3 glavice crnog luka
  • suvi biljni začin
  • biber 
  • ulje 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prokuvajte so, ulje i vodu pa pustite da se ohladi. Sitno seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte seckane šampinjone, suvi začin i biber po ukusu. Poređajte 4 kore u krug u okruglu tepsiju, tako da jedan vrh kore bude u tepsiji, a drugi da viri. Kore prelijte prohlađenim prelivom i poređajte šampinjone. Opet poređajte kore u krug pa ponavljajte, dok ne potrošite sav materijal. Preklopite špiceve kora jedan preko drugog, dok sve ne preklopite. Opet poprskajte prelivom i izbockajte viljuškom. Pecite burek oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prevrnite burek da donja strana bude gore. Secite i služite.

Komentari (0)

Loading