BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za gibanicu
Za preliv:
- 3 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 300 g šampinjona
- 3 glavice crnog luka
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prokuvajte so, ulje i vodu pa pustite da se ohladi. Sitno seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte seckane šampinjone, suvi začin i biber po ukusu. Poređajte 4 kore u krug u okruglu tepsiju, tako da jedan vrh kore bude u tepsiji, a drugi da viri. Kore prelijte prohlađenim prelivom i poređajte šampinjone. Opet poređajte kore u krug pa ponavljajte, dok ne potrošite sav materijal. Preklopite špiceve kora jedan preko drugog, dok sve ne preklopite. Opet poprskajte prelivom i izbockajte viljuškom. Pecite burek oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prevrnite burek da donja strana bude gore. Secite i služite.
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)