BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za gibanicu
Za preliv:
- 3 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 300 g šampinjona
- 3 glavice crnog luka
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prokuvajte so, ulje i vodu pa pustite da se ohladi. Sitno seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte seckane šampinjone, suvi začin i biber po ukusu. Poređajte 4 kore u krug u okruglu tepsiju, tako da jedan vrh kore bude u tepsiji, a drugi da viri. Kore prelijte prohlađenim prelivom i poređajte šampinjone. Opet poređajte kore u krug pa ponavljajte, dok ne potrošite sav materijal. Preklopite špiceve kora jedan preko drugog, dok sve ne preklopite. Opet poprskajte prelivom i izbockajte viljuškom. Pecite burek oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prevrnite burek da donja strana bude gore. Secite i služite.
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)