BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.

Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za gibanicu
Za preliv:
- 3 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 300 g šampinjona
- 3 glavice crnog luka
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prokuvajte so, ulje i vodu pa pustite da se ohladi. Sitno seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte seckane šampinjone, suvi začin i biber po ukusu. Poređajte 4 kore u krug u okruglu tepsiju, tako da jedan vrh kore bude u tepsiji, a drugi da viri. Kore prelijte prohlađenim prelivom i poređajte šampinjone. Opet poređajte kore u krug pa ponavljajte, dok ne potrošite sav materijal. Preklopite špiceve kora jedan preko drugog, dok sve ne preklopite. Opet poprskajte prelivom i izbockajte viljuškom. Pecite burek oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prevrnite burek da donja strana bude gore. Secite i služite.
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.

SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.

NEODOLJIVI BUREK SA JABUKAMA I CIMETOM Kombinacija ukusa kojoj nije moguće odoleti
Sočan i drugačiji, zamirisaće cela kuća.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.

ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.

KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

VRANJANSKI PROPEĆ PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Mirisan i sočan, nema ko će mu odoleti
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)