ZABORAVITE NA MASNE PITE Ovako Turci prave burek kod kuće – brz, lagan i preukusan
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare
Postoje brojni načini za pravljenje bureka, a jedan od najboljih recepata predstavila je popularna influenserka iz Turske Aysenur Altan.
Na svom YouTube kanalu objasnila je kako Turci pripremaju mnogima najdraže jelo.
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare.
Takođe, ako se odlučite da napravite burek po ovom receptu, može biti gotov za 15 minuta.
Sastojci:
- kore za pitu
- 1 jaje
- 1/3 šoljica mleka
- 1/3 šoljica biljnog ulja + još za pečenje
- 200 g feta sira ili sitnog sira
- 1 kašičica naseckanog peršuna
Priprema:
Prvo dobro promešajte sir i peršun, a po želji možete dodati i malo mocarele u sir. Umutite jaje pa mu dodajte mleko i biljno ulje, dodajte mešavinu sira i peršuna i to sve pomešajte.
Nauljite tiganj pa ređajte kore po njegovim rubovima tako da do pola prekrivaju dno tiganja. Deo pripremljenog fila nanesite kašikom preko kore, tj. preko dna tiganja. Zatim kidajte i gužvajte kore i umačite ih u fil, tako da se dobro navlaže pa rasporedite po tiganju. Zatim preklapajte burek delovima kora koji vise preko ivice tiganja i mažite filom. Na kraju prelijte ostatkom fila, pi[e Krstarica.
Poklopite tiganj i pecite dok burek ne porumeni pa okrenite i pecite još malo. Zatim ga poslužite i nemojte zaboraviti na hladan jogurt.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)