ZABORAVITE NA MASNE PITE Ovako Turci prave burek kod kuće – brz, lagan i preukusan
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare

Postoje brojni načini za pravljenje bureka, a jedan od najboljih recepata predstavila je popularna influenserka iz Turske Aysenur Altan.
Na svom YouTube kanalu objasnila je kako Turci pripremaju mnogima najdraže jelo.
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare.
Takođe, ako se odlučite da napravite burek po ovom receptu, može biti gotov za 15 minuta.
Sastojci:
- kore za pitu
- 1 jaje
- 1/3 šoljica mleka
- 1/3 šoljica biljnog ulja + još za pečenje
- 200 g feta sira ili sitnog sira
- 1 kašičica naseckanog peršuna
Priprema:
Prvo dobro promešajte sir i peršun, a po želji možete dodati i malo mocarele u sir. Umutite jaje pa mu dodajte mleko i biljno ulje, dodajte mešavinu sira i peršuna i to sve pomešajte.
Nauljite tiganj pa ređajte kore po njegovim rubovima tako da do pola prekrivaju dno tiganja. Deo pripremljenog fila nanesite kašikom preko kore, tj. preko dna tiganja. Zatim kidajte i gužvajte kore i umačite ih u fil, tako da se dobro navlaže pa rasporedite po tiganju. Zatim preklapajte burek delovima kora koji vise preko ivice tiganja i mažite filom. Na kraju prelijte ostatkom fila, pi[e Krstarica.
Poklopite tiganj i pecite dok burek ne porumeni pa okrenite i pecite još malo. Zatim ga poslužite i nemojte zaboraviti na hladan jogurt.

DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.

OVAKVE PRAVE SAMO NAJBOLJI PEKARI Recept za najmekše pancerote koje se tope u ustima
Pancerote su jedno od onih jela koje nas vraćaju u detinjstvo – miris prženog testa, topljeni sir koji se razvlači, i paradajz sos koji obogaćuje svaki zalogaj.

PRAVA DOMAĆA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Uvijena pogača punjena sirom, sočna, mekana i neponovljivo ukusna
Dugo ostaje sočna i mekana, pa ako i prenoći zamotana u kesi i krpi ostaje vema ukusna i sutradan

SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine

ZABORAVLJENA HRANA IZ DETINJSTVA KOJI GREJE DUŠU Recept za poparu sa čvarcima, izuva iz cipela, miriše neverovatno
Popara je jedno od onih jela koje budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo, kada su mirisi iz kuhinje budili celu kuću.
Komentari (0)