PLJESKAVICA SA KAJMAKOM Omiljeno jelo sa roštilja ovako prave u kafani

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Biće sočna i preukusna.

pljeskavica sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • malo suvog biljnog začna
  • malo mlevenog bibera
  • 4 kašike kajmaka
  • 1 kašika ulja
  • Priprema:

Priprema: 

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso sa jajetom, brašnom, uljem i začinima. Rukom oblikujte pljeskavice pa napravite udubljene na sedini. Pržite ih ulju dok dobro ne porumene. Zatim pečene pljeskavice poređajte u pleh obkožen pek papirom. Stavite kajmak u svako udubljenje. Pecite pljeskavice sa kajmakom oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading