POSNE PLJESKAVICE OD KARFIOLA Toliko su slasne da ćete polizati i tanjir, a ne goje

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Sočne i preukusne, prste da poližete.

pljeskavice od karfiola
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 1 šargarepa 
  • 1 manja tikvica
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2-3 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • so
  • biber
  • kurkuma
  • kari po želji
  • maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stpeni. Barite karfiol nekoliko minuta u slanoj vodi dok ne omekša, pa ga procedite i izblendajte. Zatim ga pomešajte sa šargarepom, tikvicom, lukom i belim lukom. Začinite, pa dodajte začine, brašno i prezle i promešajte dok se masa ne sjedini. Rukom oblikujte male pljeskavice, pa ih poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading