POSNE PLJESKAVICE OD KARFIOLA Toliko su slasne da ćete polizati i tanjir, a ne goje
Sočne i preukusne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 1 srednja glavica karfiola
- 1 šargarepa
- 1 manja tikvica
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- 2-3 kašike brašna
- 2 kašike prezli
- so
- biber
- kurkuma
- kari po želji
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stpeni. Barite karfiol nekoliko minuta u slanoj vodi dok ne omekša, pa ga procedite i izblendajte. Zatim ga pomešajte sa šargarepom, tikvicom, lukom i belim lukom. Začinite, pa dodajte začine, brašno i prezle i promešajte dok se masa ne sjedini. Rukom oblikujte male pljeskavice, pa ih poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD BROKOLIJA Prave se brzo i lako, a deca će ih obožavati
Posne i slasne, pravićete stalno.
PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.
SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
PLJESKAVICE NA VODI Toliko su sočne i ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Prave se brzo i lako, a osvajaju ukusom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)