PILEĆE BELO MESO U SOSU Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, za vikend koji se pamti

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

belo meso u sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • po želji pileće belo meso
  • 2 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 200 ml pavlake
  • par kašika sira
  • 2 kašike brašna
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • 3-4 čena belog luka

Priprema:

Belo meso isecite na trake pa dodajte začine, sitno seckan luk i malo ulja. Ostavite u frižideru da malo odstoji. Sipajte ulje u tiganj pa stavite meso i pržite ga sve dok ne porumeni. Izvadite meso u tanjir a ulju u kome se pržilo dodajte brašno i pržite uz mešanje, sipajte vodu i mleko, dodajte pavlaku i sir i pustite da se krčka. Opet vratite meso u tiganj da upije sos, začinite i pustite da se još malo kuva.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading