GURMANSKA MUSAKA Nećete moći da prestanete da jedete, ukusa za čistu desetku

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna,prste da poližete.

musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 kg krompira
  • 200 g narendanog kačkavalja
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičice suve majčine dušice
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 šoljica ulja 

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Meso isecite na kockice ili sameljite. U pavlaku dodajte majčinu dušicu, ruzmarin, beli luk u prahu, so, biber. Na dno tepsije koju ste podmazali uljem slažite red krompira, red mesa dok sve ne potrošite. Prelijte uljem. Odozgo stavite pola količine kačkavalja i sve prelijte začinjenom pavlakom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite musaku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Rasporedite odozgo preostali kačkavalj i vratite u rernu nekoliko minuta da se istopi.

Komentari (0)

Loading