ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Kremaste i slatke, prste da poližete.

čoko kocke sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g bajatog hleba
  • 150 g mlevenog keksa
  • 800 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g odleđenih višanja
  • 200 g čokolade
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 jaja
  • 3 kašike šećera

Priprema:

Izmrvljen stari hleb, vanilin šećer, prašak za pecivo i mleveni keks pomešajte, pa dodajte oceđene višnje. Ulijte 200 ml mleka. U ostatak mleka ubacite čokoladu i kakao, zagrejte na tihoj vatri da se čokolada otopi. U smesu od hleba dodajte šećer i umućena jaja, a zatim i čokoladnu smesu, pa promešajte. Izručite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Probajte čačkalicom da li je kolač unutra pečen. Ako izađe suva kada je zabodete, kolač je gotov.

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading