MRAMORNI KOLAČ BUDI SVA ČULA Samo pomešate i pečete, a ukusan kao da ste se trudili satima
Sočan i mekan, i dupla mera će vam biti malo.
Potrebno je:
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mekog brašna
- 1 čaša kokosovog brašna
- 10 g vanilin šećera
- 12 g praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo. Zatim dodajte ulje, gaziranu vodu i dobro umutite.Smesu podelite na dva dela, pa jednom dodajte kakao, a drugom vanilin šećer. Pleh obložite pek papirom. Sipajte malo svetle pa malo tamne smese, da dobijete mramorni izgled. Pecite kolač oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i neodoljiv, pravićete stalno
Interesantnog izgleda, najviše će ga voleti deca.
MRAMORNI KOLAČ SA CIMETOM SE TOPI U USTIMA A gotov dok pristavite kafu
Sočan i mekan kao duša, pravićete stalno.
MRAMORNI KOLAČ SA KISELOM PAVLAKOM Tera vodu na usta, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan kao duša.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)