MRAMORNI KOLAČ BUDI SVA ČULA Samo pomešate i pečete, a ukusan kao da ste se trudili satima

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Sočan i mekan, i dupla mera će vam biti malo.

mramorni kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 čaša kisele vode
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša mekog brašna
  • 1 čaša kokosovog brašna
  • 10 g vanilin šećera 
  • 12 g praška za pecivo 
  • 1 kašika kakaoa
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo. Zatim dodajte ulje, gaziranu vodu i dobro umutite.Smesu podelite na dva dela, pa jednom dodajte kakao, a drugom vanilin šećer. Pleh obložite pek papirom. Sipajte malo svetle pa malo tamne smese, da dobijete mramorni izgled. Pecite kolač oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading