MRAMORNI KOLAČ BUDI SVA ČULA Samo pomešate i pečete, a ukusan kao da ste se trudili satima
Sočan i mekan, i dupla mera će vam biti malo.

Potrebno je:
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mekog brašna
- 1 čaša kokosovog brašna
- 10 g vanilin šećera
- 12 g praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo. Zatim dodajte ulje, gaziranu vodu i dobro umutite.Smesu podelite na dva dela, pa jednom dodajte kakao, a drugom vanilin šećer. Pleh obložite pek papirom. Sipajte malo svetle pa malo tamne smese, da dobijete mramorni izgled. Pecite kolač oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Možda vas zanima:

MRAMORNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i neodoljiv, pravićete stalno
Interesantnog izgleda, najviše će ga voleti deca.

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

DOMAĆI SLADOLED S KAFOM Savršeno rashlađuje u vrelim letnjim danima
I rashlađuje i sladi u isto vreme.
Komentari (0)