NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

njoke sa rikotom
Shutterstock

Potrebno je:

Za njoke:

  • 250 g rikota sira
  • 1 žumance
  • 50 g brašna
  • 20 g parmezana
  • prstohvat soli i bibera

Za sos:

  • 100 g slanine
  • 2 veće tikvice
  • 1 šargarepa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber
  • peršun po želji

Priprema:

Sve sastojke za testo pomešajte i lepo viljuškom sjedinite pa ostavite u frižideru oko 20 minuta taman dok ne napravite sos. Slaninu sitno iseckajte, a tikvice i šargarepu izrendajte. Slaninu propržite dok ne pusti masnoću, pa dodajte šargarepu. Kad ona upije masnoću, ubacite i tikvice i dinstajte dok ne bude gotovo. Na kraju ubacite pavlaku za kuvanje, začinite i kuvajte još par minuta na tihoj vatri. Testo izvadite iz frižidera, viljuškom ih oblikujte i kuvajte u provreloj i posoljenoj vodi. Kad isplivaju na površinu, vadite ih iz šerpe i stavite u sos od tikvica.

 

Komentari (0)

Loading