LAZANJE SA SPANAĆEM Po starom baka Jelinom receptu, za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 1 kg spanaća
- 250 g kora za lazanju
- čen belog luka
- 2 kašike maslaca
- 300 g svežeg sira
- 200 g kisele pavlake
- glavica crnog luka
- 150 g rendanog kačkavalja
- muskatni orah, biber, so
Priprema:
Na rastopljenom maslacu propržite sitno seckani crni i beli luk. Očistite i operite spanać, pa ga obarite u vreloj vodi. Zatim ga ocedite, iseckajte i pomešajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, posolite i pobiberite. Sir pomešajte s pavlakom, pa posolite i pobiberite. U dobro namašćen pleh naizmenično ređajte lazanje, spanać i sos sa sirom. Završite sosom. Pospite kačkavaljem i pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)