PILAV PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Nakon njega zaboravićete na sve druge
Najbolje služite uz piletinu.
Potrebno je:
- kocka supe
- 2 šargarepe
- začin, peršunov list biber
- 1 slatka zelena paprika
- 1 ljuta zelemna
- 100 gr. graška
- 200 gr pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 maniji krompir
- ulje
Priprema:
Iseckajte svo povrće.Ispržite luk na ulju pa polako dodajte seckano povrće i na kraju pirinač. Nalijte vodom sa prokuvanom kockom supe. Kuvajte na tihoj vatri. Dodajte začine pred kraj, biber i seckani peršun.Nakon što tečnost ispari pilav je gotov.
Možda vas zanima:
PILAV NA MEKSIČKI NAČIN Aromatično, pikantno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Dodajte prilog po želji i uživajte.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
RIŽOTO SA BUNDEVOM RAJ ZA NEPCA Greje dušu i telo, a gotov dok trepnete
Kremast i sočan, i dupla mera je malo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)