PILAV NA MEKSIČKI NAČIN Aromatično, pikantno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 250 g svežeg paradajza (isečenog na kockice)
- 1 paprika (sitno isečena)
- 2-3 kašike ulja
- 100 ml bujona od povrća
- so
- 1 kašičica paprike u prahu
- pola kašičice ljute ili dimljene paprike u prahu
- 1 kašika italijanskih začina
- 1 kašičica karija
- 1 konzerva pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 300 g soka od paradajza
- 350 g kuvanog pirinča (ili 150 g sirovog pirinča)
Priprema:
Svež paradajz operite pa isecite na kockice. Zatim operite papriku pa je očistite od semenki i sitno iseckajte. Zagrejte dve do tri kašike ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte seckani paradajz i papriku, i pržite dok ne omekšaju. Polako sipajte bujon od povrća i začine pa dobro promešajte.
Možda vas zanima:
PILAV PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Nakon njega zaboravićete na sve druge
Najbolje služite uz piletinu.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
RIŽOTO SA BUNDEVOM RAJ ZA NEPCA Greje dušu i telo, a gotov dok trepnete
Kremast i sočan, i dupla mera je malo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)