PILAV NA MEKSIČKI NAČIN Aromatično, pikantno jelo koje osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji i uživajte.

pilav na meksički način
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g svežeg paradajza (isečenog na kockice)
  • 1 paprika (sitno isečena)
  • 2-3 kašike ulja
  • 100 ml bujona od povrća 
  • so
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • pola kašičice ljute ili dimljene paprike u prahu
  • 1 kašika italijanskih začina
  • 1 kašičica karija
  • 1 konzerva pasulja 
  • 1 konzerva kukuruza 
  • 300 g soka od paradajza
  • 350 g kuvanog pirinča (ili 150 g sirovog pirinča)

Priprema:

Svež paradajz operite pa isecite na kockice. Zatim operite papriku pa je očistite od semenki i sitno iseckajte. Zagrejte dve do tri kašike ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte seckani paradajz i papriku, i pržite dok ne omekšaju. Polako sipajte bujon od povrća i začine pa dobro promešajte.

Komentari (0)