DOMAĆA GIBANICA Po receptu iz stare sveske, a uspeva i potpunim početnicima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, jogurt, vodu,ulje i so. Jednu koru poprskajte sa malo sitnog sira pa stavite drugu koru. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Uvijte u rolat pa podelite sa malim zasecima na deset jednakih delova. Oštrim nožem isecite parčiće pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Prelivom prelijte rolate. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZA PITA PROPALA DOMAĆICA Gotova dok pristavite kafu, a rastura ukusom
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)