DOMAĆA GIBANICA Po receptu iz stare sveske, a uspeva i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

09:39

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja,  jogurt, vodu,ulje i so. Jednu koru poprskajte sa malo sitnog sira pa stavite drugu koru. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Uvijte u rolat pa podelite sa malim zasecima na deset jednakih delova. Oštrim nožem isecite parčiće pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Prelivom prelijte rolate. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading