SOČNA GIBANICA SA SIROM Omiljena srpska pita sa hrskavim korama i neodoljivim filom

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

gibanica sa sirom i kajmakom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 500 g slanog sira
  • 3 jajeta
  • 1 šoljica ulja
  • 3 šoljice kisele vode
  • 2 kašičice soli

Priprema

Podmažite uljem okrugli pleh i stavite na dno jednu koru. Poprskajte je uljem, stavite drugu koru, takođe poprskajte uljem, pa preko nje razbacajte šaku usitnjenog sira. Stavite treću koru, poprskajte uljem, razbacajte po njoj šaku sira i tako redom dok sve kore ne utrošite. Preliv: Izmešajte jaja sa šoljicom ulja, kiselom vodom i solju. Gibanicu isecite na osam jednakih delova i prelijte prelivom. Ostavite da upije. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading