PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara od koga će vam poći voda na usta

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Služite tople uz pomfrit i tartar sos.

karađorđeva šnicla
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g pilećeg filea
  • 2 kašičice soli
  • malo bibera
  • prstohvat suvog peršuna
  • 1 kašičica suvog biljnog začina

Nadev:

  • 250 g pečenice
  • 150 g kajmaka

Pohovanje:

  • 50 g brašna
  • 150 g prezli
  • 3 jajeta
  • malo soli

I još:

  • 1 dl ulja za prženje

Priprema:

Isecite pileći file na šnicle. Onda ih istucite tučkom za meso pa dobro začinite suvim biljnim začinom, solju, peršunom i biberom. Stavite na svaku šniclu po dva, tri lista pečenice, kašiku kajmaka i urolajte. Čačkalicama dobro zatvorite. U jednoj posudi penasto umutite jaja pa posolite. Zatim valjajte punjene šnicle u brašno pa umućena jaja, i na kraju, u prezle. Pržite šnicle na zagrejanom ulju na umerenoj vatri, sve dok ne porumene.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading