PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara od koga će vam poći voda na usta
Služite tople uz pomfrit i tartar sos.
Potrebno je:
- 600 g pilećeg filea
- 2 kašičice soli
- malo bibera
- prstohvat suvog peršuna
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Nadev:
- 250 g pečenice
- 150 g kajmaka
Pohovanje:
- 50 g brašna
- 150 g prezli
- 3 jajeta
- malo soli
I još:
- 1 dl ulja za prženje
Priprema:
Isecite pileći file na šnicle. Onda ih istucite tučkom za meso pa dobro začinite suvim biljnim začinom, solju, peršunom i biberom. Stavite na svaku šniclu po dva, tri lista pečenice, kašiku kajmaka i urolajte. Čačkalicama dobro zatvorite. U jednoj posudi penasto umutite jaja pa posolite. Zatim valjajte punjene šnicle u brašno pa umućena jaja, i na kraju, u prezle. Pržite šnicle na zagrejanom ulju na umerenoj vatri, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara, biće mekana i slasna
Gurmanski užitak u svakom zalogaju.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAO IZ KAFANE Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Služite toplo uz pomfrit i tartar sos.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)