SPANAĆ PO RECEPTU ZA POČETNIKE Biće isti kao onaj bakin, kremast i sočan
Najbolje služite uz meso ili pire.
Potrebno je:
- 300 g spanaća
- 500 ml mleka
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika putera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Spanać stavite u šerpu, sipajte vodu da ga prekrije i prokuvajte oko pet minuta. Procedite i što sitnije iseckajte. U šerpu stavite puter, sitno iseckan crni luk i propržite da postane staklast. Dodajte izrendani beli luk, a zatim brašno. Promešajte, sipajte hladno mleko i mešajte da se razbiju grudvice brašna. Sipajte spanać i posolite po ukusu. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 15 minuta.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Dodajte uz meso ili prilog po želji.
KREMASTI SPANAĆ Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte
Dodajte kao prilog ćuftama ili jelu po izboru.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)