BAKIN SPANAĆ SE SMAŽE U TRENU Kremast, sočan, lagan i zasitan, nema mu ravnog!
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 300 g spanaća
- 500 ml mleka
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika putera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Spanać stavite u šerpu, sipajte vodu da ga prekrije i prokuvajte oko pet minuta. Procedite i što sitnije iseckajte. U šerpu stavite puter, sitno iseckan crni luk i propržite da postane staklast. Dodajte izrendan beli luk, a zatim brašno. Promešajte, sipajte hladno mleko i mešajte da se razbiju grudvice brašna. Sipajte spanać i posolite po ukusu. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 15 minuta.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Dodajte uz meso ili prilog po želji.
KREMASTI SPANAĆ Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte
Dodajte kao prilog ćuftama ili jelu po izboru.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)