BOLONJEZE SA POVRĆEM Lagani ručak u kome će porodica uživati, a gotov očas posla

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

bolonjeze sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica karfiola
  • 2 šargarepe
  • 150 g belih šampinjona
  • 150 g braon šampinjona
  • 1 crni luk
  •  3 čena belog luka
  • 200 g mlevenih oraha
  • 500 ml paradajz pelata
  • so
  • biber
  • origano
  •  bosiljak
  • ½ kašičice meda
  • pakovanje špageta

Priprema

U multipraktik stavite karfiol, šargarepu, pečurke, crni i beli luk, pa sve sitno sameljite. Mleveno povrće sipajte na zagrejan tiganj i ostavite da se dinsta dok većina tečnosti ne ispari. Sameljite i orahe, pa ih dodajte ostalom povrću i začinite po ukusu. Nalijte paradajz, dodajte med, pa ostavite da se krčka još 15 minuta. Poslužite uz testeninu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading