POPARA Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi nostalgiju, a savršeno za doručak
Držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- malo soli
- 400 ml vode
- 150 ml mleka
- pola vekne hleba
- kocka maslaca
- sir
- kajmak
Priprema:
Isecite hleb na veće kockice. Zatim prebacite u dublju šerpu i prelijte vodom. Kašikom malo promešajte. Prelijte mlekom i opet promešajte. Dobro posolite. Kuvajte na tihoj vatri dok voda maltene ne ispari a hleb postne kašast. Pojalajte temperaturu i mešajte. Umešajte kockicu maslaca pa mešajte dok se ne otopi. Kuvajte još 5 minuta, uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa vatre. Dodajte kajmak i sir. Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, a držaće vas dugo sitim
Sočno i slasno jelo vraća u prošle dane, a pravi se brzo i lako.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)