POPARA Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi nostalgiju, a savršeno za doručak
Držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- malo soli
- 400 ml vode
- 150 ml mleka
- pola vekne hleba
- kocka maslaca
- sir
- kajmak
Priprema:
Isecite hleb na veće kockice. Zatim prebacite u dublju šerpu i prelijte vodom. Kašikom malo promešajte. Prelijte mlekom i opet promešajte. Dobro posolite. Kuvajte na tihoj vatri dok voda maltene ne ispari a hleb postne kašast. Pojalajte temperaturu i mešajte. Umešajte kockicu maslaca pa mešajte dok se ne otopi. Kuvajte još 5 minuta, uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa vatre. Dodajte kajmak i sir. Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, a držaće vas dugo sitim
Sočno i slasno jelo vraća u prošle dane, a pravi se brzo i lako.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)