BATACI NA ŠAMPINJONIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Gurmansko jelo raspametiće i one izbirljive.

bataci na šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 pilećih bataka
  • 200 g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike senfa
  • 200 ml pilećeg bujona
  • 1 kašika brašna
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun (sitno iseckan) za posipanje

Priprema:

U tiganju zagrejte maslac, dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane staklast. Dodajte pileće batake u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne porumene. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno sa batacima nekoliko minuta. U posebnoj činiji razmutite senf sa pilećim bujonom, pa dodajte batacima i pečurkama. Pustite da sos proključa. Smanjite vatru i krčkajte dok bataci ne budu skroz kuvani, a sos redukovan. Posolite i pobiberite po ukusu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading