BATACI NA ŠAMPINJONIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Gurmansko jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 8 pilećih bataka
- 200 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike senfa
- 200 ml pilećeg bujona
- 1 kašika brašna
- so i biber po ukusu
- sveži peršun (sitno iseckan) za posipanje
Priprema:
U tiganju zagrejte maslac, dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane staklast. Dodajte pileće batake u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne porumene. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno sa batacima nekoliko minuta. U posebnoj činiji razmutite senf sa pilećim bujonom, pa dodajte batacima i pečurkama. Pustite da sos proključa. Smanjite vatru i krčkajte dok bataci ne budu skroz kuvani, a sos redukovan. Posolite i pobiberite po ukusu.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)