BATACI U PARADAJZ SOSU Brzi ručak koji budi sva čula, u savršenom spoju ukusa
Sočni i ukusni.

Potrebno je:
- 4 pileća bataka sa karabatacima
- so, biber
- 2 kašike putera
- ulje
- 200 g crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 4 ljute papričice
- 2 čena belog luka
- 500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata
- po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića
Priprema:
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.
Možda vas zanima:

SVINJSKI VRAT U PIVU Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Ručak koji će cela porodica obožavati.

JAGNJETINA NA ZLATIBORSKI NAČIN Sa kajmakom, a meso se lepi za prste, nema joj ravne
Slasna i sočna, nema ko vam neće tražiti recept.

ROLOVANO MESO SA SPANAĆEM Ručak koji će celu porodicu ostaviti bez daha, po receptu bez premca
Specijalitet od mesa i spanaća, za ručak koji se pamti.

BRAZILSKI BATAČIĆI Kroketi od kuvanog testa sa piletinom za gurmane i one izbirljive
Brazilski batačići su jedan od najpoznatijih specijaliteta. To su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave se u obliku bataka.

LAZANJE SA SPANAĆEM Po starom baka Jelinom receptu, za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.

MAĐARSKA PASTA SA KOBASICAMA Gurmanska i zasitna, za ručak koji se pamti
Slasna i preukusna, a bićete siti satima.

OČISTITE SUDOPERU UZ POMOĆ SAMO 1 NAMIRNICE Nije ni sirće ni soda bikarbona, a blistaće se kao nova
Jednostavan trik rešiće probem u trenu.

DODAJTE OVO U TESTO Mekike će biti savršene i neće upiti ni kap ulja, a provereno uspeva svima
Primenite ovaj jednostavni trik.

POTAŽ OD ORAHA I CELERA Kremast i lagan, a zasitan, savršen za dane Petrovskog posta
Sipaćete tanjir više.
Komentari (0)