PUNJENE PAPRIKE SA SLANINOM Recept sa kanala bakina kuhinja koji garantuje gastronomski užitak u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Još slasnije od onih klasičnih.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 150 g suve slanine na kockice
  • 2 glavice crnog luka seckan
  • 1 rendana šargarepa
  • 500 gr ml mesa 
  • 2 jaja
  • mleveni biber
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • 1 kašika suvog začina
  • 50 g opranog pirinča
  • svež paradajz
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 2 pune kašičice gustina

Priprema:

Na tiganju ispržite suvu slaninu pa dodajte seckan luk i rendanu šargarepu. Poklopite i dinstajte. Prebacite sve u mleveno meso, pa dodajte opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Dodajte suvi začin i jaja. Rukama sve dobro izjednačite. Paprikama izvadite seme pa ih punite pripremljenim nadevom. Zatvorite kriškama paradajza. Poređajte u šerpu pa sipajte vodu da ogrezne i kuvajte oko 50 minuta. Zasebno pomešajte kuvani paradajz sa gustinom i razmutite pa dodajte u papriku. Zatim dodajte malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Pustite da vri na tihom 5 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading