PUNJENE PAPRIKE SA SLANINOM Recept sa kanala bakina kuhinja koji garantuje gastronomski užitak u svakom zalogaju
Još slasnije od onih klasičnih.
Potrebno je:
- 150 g suve slanine na kockice
- 2 glavice crnog luka seckan
- 1 rendana šargarepa
- 500 gr ml mesa
- 2 jaja
- mleveni biber
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- 50 g opranog pirinča
- svež paradajz
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 pune kašičice gustina
Priprema:
Na tiganju ispržite suvu slaninu pa dodajte seckan luk i rendanu šargarepu. Poklopite i dinstajte. Prebacite sve u mleveno meso, pa dodajte opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Dodajte suvi začin i jaja. Rukama sve dobro izjednačite. Paprikama izvadite seme pa ih punite pripremljenim nadevom. Zatvorite kriškama paradajza. Poređajte u šerpu pa sipajte vodu da ogrezne i kuvajte oko 50 minuta. Zasebno pomešajte kuvani paradajz sa gustinom i razmutite pa dodajte u papriku. Zatim dodajte malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Pustite da vri na tihom 5 minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)