PUNJENE PAPRIKE SA SLANINOM Recept sa kanala bakina kuhinja koji garantuje gastronomski užitak u svakom zalogaju
Još slasnije od onih klasičnih.
Potrebno je:
- 150 g suve slanine na kockice
- 2 glavice crnog luka seckan
- 1 rendana šargarepa
- 500 gr ml mesa
- 2 jaja
- mleveni biber
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- 50 g opranog pirinča
- svež paradajz
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 pune kašičice gustina
Priprema:
Na tiganju ispržite suvu slaninu pa dodajte seckan luk i rendanu šargarepu. Poklopite i dinstajte. Prebacite sve u mleveno meso, pa dodajte opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Dodajte suvi začin i jaja. Rukama sve dobro izjednačite. Paprikama izvadite seme pa ih punite pripremljenim nadevom. Zatvorite kriškama paradajza. Poređajte u šerpu pa sipajte vodu da ogrezne i kuvajte oko 50 minuta. Zasebno pomešajte kuvani paradajz sa gustinom i razmutite pa dodajte u papriku. Zatim dodajte malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Pustite da vri na tihom 5 minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)