TETA DUŠICINA GIBANICA BUDI NOSTALGIJU Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, savršena za doručak.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 4 jajeta
  • pola l jogurta
  • 2 dl ulja
  • 2 dl kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojite kore pa jednu stavite u podmazan pleh, Drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojite 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading