KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za biskvit
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mlevenog keksa
- 50 ml ulja
- 200 ml kiselog mleka
- 1 prašak za peciva
Dodatno:
- 800 g zrelih kajsija
I još:
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 50 g maslaca
- 4 kašike šećera
- 500 ml mleka
Priprema:
Jaje umutite sa šećerom, pa dodajte brašno s praškom za pecivo, mleveni keks, ulje i kiselo mleko. Sve dobro promešajte. Pleh obložite pek-papirom, pa polovinu smese sipajte i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skuvajte puding u mleku, pa dodajte šećer. Nasecite kocke maslaca, pa izjednačite. Puding malo prohladite, pa sipajte polovinu prohlađenog pudinga. Preko rasporedite polovinu kajsija.
Možda vas zanima:
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
SOČNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SLATKA VOĆNA PIRAMIDA Savršena uz šoljicu kafe i lepo druženje sa prijateljima
Svaki zalogaj miluje nepca.
VOĆNI KOLAČ SA JOGURTOM Sve se samo pomeša i peče, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)