KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za biskvit
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mlevenog keksa
- 50 ml ulja
- 200 ml kiselog mleka
- 1 prašak za peciva
Dodatno:
- 800 g zrelih kajsija
I još:
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 50 g maslaca
- 4 kašike šećera
- 500 ml mleka
Priprema:
Jaje umutite sa šećerom, pa dodajte brašno s praškom za pecivo, mleveni keks, ulje i kiselo mleko. Sve dobro promešajte. Pleh obložite pek-papirom, pa polovinu smese sipajte i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skuvajte puding u mleku, pa dodajte šećer. Nasecite kocke maslaca, pa izjednačite. Puding malo prohladite, pa sipajte polovinu prohlađenog pudinga. Preko rasporedite polovinu kajsija.
Možda vas zanima:
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
SOČNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SLATKA VOĆNA PIRAMIDA Savršena uz šoljicu kafe i lepo druženje sa prijateljima
Svaki zalogaj miluje nepca.
VOĆNI KOLAČ SA JOGURTOM Sve se samo pomeša i peče, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)