TORTA SA PALAČINKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI Dekorativna i preukusna, a topi se u ustima
Mekana i kremasta, poćiće vam voda na usta.
Potrebno je:
Za palačinke:
- 3 jajeta
- 250 g brašna
- 500 ml mleka
- 50 g šećera
- prstohvat soli
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade
- 30 g maslaca
I još:
- 100 g mlevenih lešnika
- 50 g seckanih lešnika
Priprema:
Ispecite palačinke kao i obično, ali neka budu malo deblje. Zagrejte slatku pavlaku, pa joj dodajte otopljenu čokoladu i mešajte. Zatim, umešajte maslac pa sve dobro sjedinite. Na dno pleha stavite palačinku, pa je premažite kremom i pospite mlevenim lešnicima. Preko stavite drugu palačinku. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednje nanesite kremu, pa pospite seckanim lešnicima. Secite na parčiće i služite.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)