KATARINA TORTA Tokom 70 ih i 80 ih je bila obavezna na svim slavljima, a danas skroz zaboravljena
Slatka i kremasta, i dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
Za prve dve kore
- 6 kom jaja
- 6 kašike šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašika brašna
- 4 kašike rendane čokolade
Za treću koru
- 5 kom belanaca
- 150 g šećera
- 150 g seckanih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
Za prve dve kore
- 2 kašike šećera
- 150 ml vode
Fil
- 5 kom žumanaca
- 2 kom jaja
- 8 kašike šećera
- 3 kom vanil šećera
- 200 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu (kad se muti margarin)
Priprema:
Belanca odvojite od žumanaca.Zasebno ulupajte sa po 3 kašike šećera. Sjedinite smese pa dodajte pomešane orahe, brašno i čokoladu. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite dve kore.Belanca ulupajte sa šećerom pa dodajte ulje, suvo grožđe i brašno. Ispecite koru.Vodu skuvajte sa šećerom.Žumanca, šećer i vanilu skuvajte na pari. Umutite margarin pa spojite sa žumancima i dobro umutite.Filujte tortu redosledom:Prva kora ─ preliv ─ fil ─ treća kora ─ fil ─ druga kora ─ preliv ─ fil.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)