KATARINA TORTA Tokom 70 ih i 80 ih je bila obavezna na svim slavljima, a danas skroz zaboravljena

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Slatka i kremasta, i dupla mera će biti malo.

katarina torta
Printscreen

Potrebno je:

Za prve dve kore

  • 6 kom jaja
  • 6 kašike šećera
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašika brašna
  • 4 kašike rendane čokolade

Za treću koru

  • 5 kom belanaca
  • 150 g šećera
  • 150 g seckanih oraha
  • 100 g suvog grožđa
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike ulja

Za prve dve kore

  • 2 kašike šećera
  • 150 ml vode

Fil

  • 5 kom žumanaca
  • 2 kom jaja
  • 8 kašike šećera
  • 3 kom vanil šećera
  • 200 g margarina
  • 3 kašike šećera u prahu (kad se muti margarin)

Priprema:

Belanca odvojite od žumanaca.Zasebno ulupajte sa po 3 kašike šećera. Sjedinite smese pa dodajte pomešane orahe, brašno i čokoladu. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite dve kore.Belanca ulupajte sa šećerom pa dodajte ulje, suvo grožđe i brašno. Ispecite koru.Vodu skuvajte sa šećerom.Žumanca, šećer i vanilu skuvajte na pari. Umutite margarin pa spojite sa žumancima i dobro umutite.Filujte tortu redosledom:Prva kora ─ preliv ─ fil ─ treća kora ─ fil ─ druga kora ─ preliv ─ fil.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading