KATARINA TORTA Tokom 70 ih i 80 ih je bila obavezna na svim slavljima, a danas skroz zaboravljena
Slatka i kremasta, i dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
Za prve dve kore
- 6 kom jaja
- 6 kašike šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašika brašna
- 4 kašike rendane čokolade
Za treću koru
- 5 kom belanaca
- 150 g šećera
- 150 g seckanih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
Za prve dve kore
- 2 kašike šećera
- 150 ml vode
Fil
- 5 kom žumanaca
- 2 kom jaja
- 8 kašike šećera
- 3 kom vanil šećera
- 200 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu (kad se muti margarin)
Priprema:
Belanca odvojite od žumanaca.Zasebno ulupajte sa po 3 kašike šećera. Sjedinite smese pa dodajte pomešane orahe, brašno i čokoladu. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite dve kore.Belanca ulupajte sa šećerom pa dodajte ulje, suvo grožđe i brašno. Ispecite koru.Vodu skuvajte sa šećerom.Žumanca, šećer i vanilu skuvajte na pari. Umutite margarin pa spojite sa žumancima i dobro umutite.Filujte tortu redosledom:Prva kora ─ preliv ─ fil ─ treća kora ─ fil ─ druga kora ─ preliv ─ fil.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)