ŽITO TORTA Torta iz bakine stare sveske koja miluje nepca, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Za kore:
- 15 belanaca
- 12 kašika šećera
- 13 kašika mlevenih oraha
- 2 žumanca
- 13 kašika brašna
Za fil:
- 8 žumanaca
- 20 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1/2 l mleka
- 250 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu
- 300 g mlevenih oraha
- 1 muskatni oraščić
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Dodajte orahe, žumanca i brašno.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite 4 kore. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno i mleko i stavite da se kuva na pari. Zatim ostavite da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i mlevenim orasima. Sjedinite obe smese, pa dodajte rendani muskantni orah. Filujte tortu pa je odozgo pospite mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)