ŽITO TORTA Torta iz bakine stare sveske koja miluje nepca, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Za kore:
- 15 belanaca
- 12 kašika šećera
- 13 kašika mlevenih oraha
- 2 žumanca
- 13 kašika brašna
Za fil:
- 8 žumanaca
- 20 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1/2 l mleka
- 250 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu
- 300 g mlevenih oraha
- 1 muskatni oraščić
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Dodajte orahe, žumanca i brašno.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite 4 kore. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno i mleko i stavite da se kuva na pari. Zatim ostavite da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i mlevenim orasima. Sjedinite obe smese, pa dodajte rendani muskantni orah. Filujte tortu pa je odozgo pospite mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)