MALAKOF TORTA Čuvena austrijska poslastica gotova za manje od pola sata, savršena za sva slavlja

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Kremasta i brza, svi će vam tražiti recept.

malakof torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 250 ml mleka
  • kesica vanilinog šećera
  • malo ruma
  • 180 g mlevenih blanširanih badema
  • 250 g putera
  • 300 g piškota
  • celi bademi i neko slatko za ukrašavanje

Priprema:

U jednoj posudi penasto umutite žumanca, šećer i puter. Onda dodajte mlevene bademe, slatku pavlaku i rum.U mleko umačite piškote pa ih ređajte na dno kalupa.Sipajte 1/3 fila sa bademima preko piškota. Zatim ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Preko torte stavite aluminijumsku foliju i pritisnite daskom za sečenje. Ostavite tortu u frižideru preko noći.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading