LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.

lazanje sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za lazanju
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 300 ml neutralne pavlake
  • 200 ml kisele pavlake
  • 2 šargarepe
  • 200 g trapista
  • 100 ml kečapa
  • so
  • biber
  • origano

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite piletinu na kockice pa narendajte šargarepu i dobro začinite.Prodinstajte piletinu pet minuta na ulju, pa je prelijte sa 200 ml neutralne pavlake pomešane sa kiselom pavlakom.Poređajte prvi red kora u vatrostalnu činiju. Preko nanesite fil od piletine i pavlake, pa preko prelijte sa malo kečapa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Pospite neutralnom pavlakom i rendanim trapistom.Prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite lazanje 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda skinite foliju i pecite još 5 minuta da se uhvati korica.

Komentari (0)

Loading