LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za lazanju
- 300 g pilećeg belog mesa
- 300 ml neutralne pavlake
- 200 ml kisele pavlake
- 2 šargarepe
- 200 g trapista
- 100 ml kečapa
- so
- biber
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite piletinu na kockice pa narendajte šargarepu i dobro začinite.Prodinstajte piletinu pet minuta na ulju, pa je prelijte sa 200 ml neutralne pavlake pomešane sa kiselom pavlakom.Poređajte prvi red kora u vatrostalnu činiju. Preko nanesite fil od piletine i pavlake, pa preko prelijte sa malo kečapa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Pospite neutralnom pavlakom i rendanim trapistom.Prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite lazanje 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda skinite foliju i pecite još 5 minuta da se uhvati korica.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA SPANAĆEM Po starom baka Jelinom receptu, za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)