RUM KOLAČ ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sam, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Mekan i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika.
Potrebno je:
Biskvit
- 4 jajeta
- 1 šolja šećera
- 4 male kašike ruma
- 1 kesica vanilinog šećera
- 300 ml jogurta
- 250 ml ulja
- 1.5 šolja brašna
- 1/2 šolje kakaoa
- 2 male kašike praška za pecivo
- 1/2 male kašike soli
Preliv
- 250 ml mleka
- 1/2 šolje šećera
- 3 male kašike ruma
Glazura
- 300 ml slatke pavlake
- 250 g mlečne čokolade
- 50 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i rumom, pa dodajte ulje i jogurt i dobro umutite. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i soli. Mutite da se sastojci sjedine.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Mleko prokuvajte sa šećerom pa dodajte rum. Pečen kolač prohladite 10 ak minuta pa prelijte gotovim prelivom. Zagrejte slatku pavlaku do vrenja. Zatim u nju umešajte čokoladu i maslac i mešajte dok se ne otopi.Prelijte glazuru preko kolača.
Možda vas zanima:
RUM KOLAČ Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)