RUM KOLAČ ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sam, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Mekan i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika.

rum kolač
Printscreen

Potrebno je:
Biskvit

  • 4 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 4 male kašike ruma
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 300 ml jogurta
  • 250 ml ulja
  • 1.5 šolja brašna
  • 1/2 šolje kakaoa
  • 2 male kašike praška za pecivo
  • 1/2 male kašike soli

Preliv

  • 250 ml mleka
  • 1/2 šolje šećera
  • 3 male kašike ruma

Glazura

  • 300 ml slatke pavlake
  • 250 g mlečne čokolade
  • 50 g maslaca

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i rumom, pa dodajte ulje i jogurt i dobro umutite. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i soli. Mutite da se sastojci sjedine.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Mleko prokuvajte sa šećerom pa dodajte rum. Pečen kolač prohladite 10 ak minuta pa prelijte gotovim prelivom. Zagrejte slatku pavlaku do vrenja. Zatim u nju umešajte čokoladu i maslac i mešajte dok se ne otopi.Prelijte glazuru preko kolača

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading