RUM KOLAČ ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sam, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Mekan i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika.
Potrebno je:
Biskvit
- 4 jajeta
- 1 šolja šećera
- 4 male kašike ruma
- 1 kesica vanilinog šećera
- 300 ml jogurta
- 250 ml ulja
- 1.5 šolja brašna
- 1/2 šolje kakaoa
- 2 male kašike praška za pecivo
- 1/2 male kašike soli
Preliv
- 250 ml mleka
- 1/2 šolje šećera
- 3 male kašike ruma
Glazura
- 300 ml slatke pavlake
- 250 g mlečne čokolade
- 50 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i rumom, pa dodajte ulje i jogurt i dobro umutite. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i soli. Mutite da se sastojci sjedine.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Mleko prokuvajte sa šećerom pa dodajte rum. Pečen kolač prohladite 10 ak minuta pa prelijte gotovim prelivom. Zagrejte slatku pavlaku do vrenja. Zatim u nju umešajte čokoladu i maslac i mešajte dok se ne otopi.Prelijte glazuru preko kolača.
Možda vas zanima:
RUM KOLAČ Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)