POSNA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz sojin jogurt.

posna krompiruša
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 1 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 ml ulja
  • so
  • biber 
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • voda za premazivanje kora

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite pa narendajte na krupno rende. Crni luk sitno naseckajte. Propržite luk u tiganju dok ne postane staklast.Onda dodajte rendani krompir, so, biber i mlevenu začinsku papriku. Pržite nekoliko minuta sve dok krompir ne omekša. Pustite da se fil malo ohladi.Jednu koru premažite vodom. Preko stavite drugu koru pa i nju premažite vodom. Nanesite deo fila od krompira i luka, pa zarolajte.Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poređajte rolate u pleh obložen pek papirom. Premažite ih uljem. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Pečenu pitu ostavite da se prohladi pre sečenja. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading