POSNA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz sojin jogurt.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 1 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- so
- biber
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- voda za premazivanje kora
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite pa narendajte na krupno rende. Crni luk sitno naseckajte. Propržite luk u tiganju dok ne postane staklast.Onda dodajte rendani krompir, so, biber i mlevenu začinsku papriku. Pržite nekoliko minuta sve dok krompir ne omekša. Pustite da se fil malo ohladi.Jednu koru premažite vodom. Preko stavite drugu koru pa i nju premažite vodom. Nanesite deo fila od krompira i luka, pa zarolajte.Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poređajte rolate u pleh obložen pek papirom. Premažite ih uljem. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Pečenu pitu ostavite da se prohladi pre sečenja.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
POSNA KROMPIRUŠA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, bićete oduševljeni
Sočna i slasna, prste da poližete.
PITA SA KROMPIROM Savršeno se slaže sa jogurtom, po starom receptu
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)