POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Miris i ukus detinjstva u svakom zalogaju
Jednostavna, brza i preukusna, a nema ko je ne voli.
Potrebno je:
- 500 g posnog mlevenog keksa
- 300 g žele bonbona
- 100 g seckanih oraha
- 2 kesice pudinga od vanile
- 600 ml vode
- 8 kasika šećera
- 250 g margarina
- 100 g seckane čokolade za kuvanje
Priprema
Puding skuvajte kao inače pa mu dodajte margarin i mešajte, dok se skroz ne otopi. Dodajte posni mleveni keks, žele bonbone, orahe i čokoladu pa dobro promešajte. U obložen kalup izlijte smesu i ostavite u frižideru 2 sata da se stegne. Dekorišite tortu biljnim šlagom i žele bonbonama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZA KEKS TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i jednostavna, svi će vam tražiti repete.
RUMBA TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a tera vodu na usta
Kremasta i jednostavna, savršena za sve prilike.
POSNA KEKS TORTA OD SAMO 2 SASTOJKA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Jednostavna, a savršenog ukusa.
MIRINA POSNA KEKS TORTA Polovina već nestane dok pristavite kafu
Kremasta i jednostavna, nema ko je ne voli.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)