BRZA TORTA SA MALINAMA I PIŠKOTAMA Savršena za iznenadne goste, biće gotova dok pristavite kafu
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 700 g kisele pavlake
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 600 g malina (voćni miks, ili šumsko voće)
- 400 g ili 4 pakovanja piškota
- mleko za umakanje
Priprema:
Umutite slatku pavlaku. Zasebno sjedinite šećer u prahu sa kiselom pavlakom. Sjedinite obe smese ali mutilicom, a ne mikserom. Poređajte osam piškota u po tri reda, svaku prethodno umočenu u mleko. Zatim nanesite četvrtinu belog fila i polovinu zaleđenih malina. Ponovo stavite polovinu fila, pa onda stavite piškote. Nanesite preko piškota još jedan red fila i smrznute maline. Premažite celu tortu belim filom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)