BARON TORTA ZA SVE LETNJE ROĐENDANE Raskošna i puna bogatih filova, ukusa koji budi sva čula
Gosti će biti odiuševljeni.
Baron torta
Sastojci:
Za 4 kore
- 80 g rendane čokolade
- 3 čaše kisele vode
- 2 kašike mlevenog keksa
- 2 čaše šećera
- 4 kašike kakaoa
- 1 kesica sode bikarbone
- 20 kašika brašna
- 8 kašika ulja
- 6 kašika džema
Za prvi fil:
- 400 g šećera
- 500 ml vode
- 4 pudinga od čokolade
- 200 g mleka u prahu
- 100 g čokolade
- 400 g šećera
- 100 g šećera u prahu
Za drugi fil:
- 300 ml vode
- 500 g malina
- 200 g šećera
- 3 pudinga od maline
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite čokoladu, kiselu vodu, mleveni keks, kakao, džem, sodu bikarbonu, brašno, ulje i šećer. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte smesu. Pecite koru oko 10 minuta na 180 stepeni. Ponovite postupak za 3 preostale kore. U pleh u kojem ste pekli kore stavite prvu koru s papirom nagore, pa ga skinite. Onda pravite prvi fil. Stavite u šerpu šećer da prokuva sa vodom a u ostatku vode razmutite puding i posno mleko. Zakuvajte sve, a kada se zgusne, dodajte čokoladu. Sve mešajte dok se ne otopi, a zatim pustite da se prohladi. Zasebno umutite šećer sa šećerom u prahu, pa sve sjedinite. Ostavite sa strane i pravite drugi fil. U šerpu stavite vodu, maline i šećer da prokuva, a u preostalih razmutite pudinge od maline, pa zakuvajte. Ostavite da se malo prohlade. Preko kore filujte filom od malina, pa filom od čokolade, pa korica sa papirom, pa filovi. U jednoj šerpici otopite slatku pavlaku sa čokoladom. Čim se torta stegne, okrenite tacnu i prelijte je glazurom. Prelijte glazuru preko torte. Umutite šlag. Dekorišite tortu.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BARON TORTU SU OBOŽAVALE I ARISTOKRATE 4 kore, maline i kvalitetna čokolada
Raskošna poslastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BARON TORTA Čokoladna poslastica prepuna filova koja razvaljuje ukusom
Savršena za svaku svečanu trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)