PITA SA SPANAĆEM OD GOTOVIH KORA Savršena vruća ,a biće super i kada se ohladi
Poćiće vam voda na usta koliko je ukusna.
Potrebno je:
- 500 g svežeg spanaća
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 200 g feta sira, izmrvljenog
- 4 jaja, umućena
- 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
- so i biber po ukusu
- 200 g kora za pitu (filo testo)
- maslinovo ulje ili istopljeni puter za premazivanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na srednjoj vatri propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene. Ostavite da se ohladi. U velikoj posudi pomešajte spanać, feta sir, umućena jaja, muskatni oraščić, so i biber. Uzmite vatrostalnu posudu i namažite je maslinovim uljem ili puterom. Položite prvu koru, premažite je uljem ili puterom, i tako redom sa još 4-5 kora.
Rasporedite nadev od spanaća i fete preko kora. Pokrijte ostatkom kora, svaku premazujući uljem ili puterom. Pecite pitu oko 45 minuta, dok gornja kora ne postane zlatnosmeđa.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)