DEPRESIVNA PITA OD VODE Recept iz 1933 godine raspametio domaćice na mrežama, a božanstvenog je ukusa
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 kora za pitu obima 23 cm (nepečena)
- 360 ml vode
- 4 kašike brašna
- 200 g šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 70 g maslaca, narezanog na 5 komada
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nalijte 360 ml vode u koru za pitu. U jednoj posudi pomešajte brašno sa šećerom. Smesu ravnomerno pospite po vodi, ali nemojte mešati.Umešajte vanilin ekstrakt pa na vrh stavite komade maslaca.Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom smanjite temperaturu na 190. Pecite još 30 minuta. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa pokrijte i ostavite u frižideru dok se ne stegne.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)