PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.

turski pasulj
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g šarenog pasulja
  • 3 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 zelena paprika
  • 4 čena belog luka
  • paradajz opciono, po ukusu
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • pola kašičice šećera
  • 1 šolja tople vode
  • šaka peršuna
  • so i biber
  • svež limun

Priprema

Pasulj potopite veče pre pripreme. Sutradan ga procedite i kuvajte sve dok ne omekša. Prodinstajte seckanu šargarepu na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju.Zatim dodajte luk i papriku, pa krčkajte oko pet minuta. Umešajte paradajz, beli luk i šolju tople vode. Začinite. Nakon ključanja, ostavite da se kuva još desetak minuta. Smesi sa povrćem dodajte skuvan pasulj, pa pokrijte šerpu poklopcem napola i pustite pasulj ovaj secijalitet da se krčka oko pola sata. 

Komentari (0)

Loading