PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 500 g šarenog pasulja
- 3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 zelena paprika
- 4 čena belog luka
- paradajz opciono, po ukusu
- 3 kašike maslinovog ulja
- pola kašičice šećera
- 1 šolja tople vode
- šaka peršuna
- so i biber
- svež limun
Priprema
Pasulj potopite veče pre pripreme. Sutradan ga procedite i kuvajte sve dok ne omekša. Prodinstajte seckanu šargarepu na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju.Zatim dodajte luk i papriku, pa krčkajte oko pet minuta. Umešajte paradajz, beli luk i šolju tople vode. Začinite. Nakon ključanja, ostavite da se kuva još desetak minuta. Smesi sa povrćem dodajte skuvan pasulj, pa pokrijte šerpu poklopcem napola i pustite pasulj ovaj secijalitet da se krčka oko pola sata.
Možda vas zanima:
GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)