PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 500 g šarenog pasulja
- 3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 zelena paprika
- 4 čena belog luka
- paradajz opciono, po ukusu
- 3 kašike maslinovog ulja
- pola kašičice šećera
- 1 šolja tople vode
- šaka peršuna
- so i biber
- svež limun
Priprema
Pasulj potopite veče pre pripreme. Sutradan ga procedite i kuvajte sve dok ne omekša. Prodinstajte seckanu šargarepu na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju.Zatim dodajte luk i papriku, pa krčkajte oko pet minuta. Umešajte paradajz, beli luk i šolju tople vode. Začinite. Nakon ključanja, ostavite da se kuva još desetak minuta. Smesi sa povrćem dodajte skuvan pasulj, pa pokrijte šerpu poklopcem napola i pustite pasulj ovaj secijalitet da se krčka oko pola sata.
Možda vas zanima:
GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)