GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
Potrebno je:
- 500 g pasulja tetovca
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 150–200 g dimljene kobasice
- 1 kašika brašna
- 1 kašika slatke paprike
- 1 list lovora
- so
- biber
- ulje
- peršun
- suvi začin
Priprema:
Uveče potopite pasulj u hladnu vodu pa ostavite da omekša.Sutradan procedite vodu, pa sipajte novu i stavite pasulj da se kuva sa lovorovim listom. Nakon što provri, prospite vodu i nalijte treću. Propržite sitno seckan crni luk i šargarepu na malo ulja. Zatim dodajte kobasicu sečenu na kolutove, pa propržite zajedno. Prespite sve iz tiganja u šerpu. Napravite zapršku od ulja , brašna i slatke paprike u tiganju. Onda sipajte sve nazad u pasulj.Dodajte seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Kuvajte pasulj još 10–15 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)