GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
Potrebno je:
- 500 g pasulja tetovca
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 150–200 g dimljene kobasice
- 1 kašika brašna
- 1 kašika slatke paprike
- 1 list lovora
- so
- biber
- ulje
- peršun
- suvi začin
Priprema:
Uveče potopite pasulj u hladnu vodu pa ostavite da omekša.Sutradan procedite vodu, pa sipajte novu i stavite pasulj da se kuva sa lovorovim listom. Nakon što provri, prospite vodu i nalijte treću. Propržite sitno seckan crni luk i šargarepu na malo ulja. Zatim dodajte kobasicu sečenu na kolutove, pa propržite zajedno. Prespite sve iz tiganja u šerpu. Napravite zapršku od ulja , brašna i slatke paprike u tiganju. Onda sipajte sve nazad u pasulj.Dodajte seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Kuvajte pasulj još 10–15 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)