GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Obožavaće cela porodica, a zasitan.

pasulj sa kobasicom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pasulja tetovca
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 150–200 g dimljene kobasice
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika slatke paprike
  • 1 list lovora
  • so
  • biber
  • ulje
  • peršun
  • suvi začin

Priprema:

Uveče potopite pasulj u hladnu vodu pa ostavite da omekša.Sutradan procedite vodu, pa sipajte novu i stavite pasulj da se kuva sa lovorovim listom. Nakon što provri, prospite vodu i nalijte treću. Propržite sitno seckan crni luk i šargarepu na malo ulja. Zatim dodajte kobasicu sečenu na kolutove, pa propržite zajedno. Prespite sve iz tiganja u šerpu.  Napravite zapršku od ulja , brašna i slatke paprike u tiganju. Onda sipajte sve nazad u pasulj.Dodajte seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Kuvajte pasulj još 10–15 minuta. Pospite seckanim peršunom.

Komentari (0)

Loading