BAJADERA TORTA Prepuna sočnih kora i bogatog fila, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike.

bajadera torta
Printscreen

Potrebno je:

Kore – sve 3:

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 10 g praška za pecivo
  • 100 ml ulja

Fil:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 ml toplog mleka
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g pečenog, mlevenog lešnika

Glazura:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g crne čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca.U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg.  Dodajte jedno po jedno žumance i ulje u mlazu. Zasebno pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa špatulom sjedinite obe smese. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prohlađenu koru presecite na 3 dela. Keks sjedinite sa toplom mlekom. Zasebno umutite maslac sa šećerom pa mu dodajte mešavinu keksa. Potom dodajte mleveni lešnik i sve pomešajte. Poprskajte koru mlekom pa premažite trećinom fila. Ponavljajte postupak 3 puta. Nakon što se torta malo stegne prelijte je glazurom od otopljene čokolade i slatke pavlake.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading