BAJADERA TORTA Prepuna sočnih kora i bogatog fila, poćiće vam voda na usta
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Kore – sve 3:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 kašike kakaa
- 10 g praška za pecivo
- 100 ml ulja
Fil:
- 300 g mlevenog keksa
- 300 ml toplog mleka
- 250 g margarina ili maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 150 g pečenog, mlevenog lešnika
Glazura:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca.U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance i ulje u mlazu. Zasebno pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa špatulom sjedinite obe smese. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prohlađenu koru presecite na 3 dela. Keks sjedinite sa toplom mlekom. Zasebno umutite maslac sa šećerom pa mu dodajte mešavinu keksa. Potom dodajte mleveni lešnik i sve pomešajte. Poprskajte koru mlekom pa premažite trećinom fila. Ponavljajte postupak 3 puta. Nakon što se torta malo stegne prelijte je glazurom od otopljene čokolade i slatke pavlake.
Možda vas zanima:
BAJADERA TORTA Savršenstvo ukusa u poslastici koju nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)