POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 10 paprika babura
- 600 g krompira
- 1 šargarepa
- 2 kašike pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 70 ml ulja
- 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
- 100 g kečapa
- suvi biljni začin po ukusu
- 1/2 veze peršuna
- 1/2 veze mirođije
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Na ulju propržite rendani luk, šargarepu i krompir.Začinite i dodajte pirinač. Isecite dva krompira na kolutove pa sačuvajte sa strane. Nakon što povrće omekša, punite paprike pripremljenom smesom. Zatim svaku zatvorite kolutom krompira. Ređajte u dublju šerpu. Razmutite kečap sa šoljom vode. Paprike prelijte mešavinom da ogreznu. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.
Možda vas zanima:
PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah
Sočne i drugačije, pravićete stalno.
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)