ZAPEČENE PAPRIKE SA SIROM I JAJIMA Ovako ih prave na jugu Srbije, svaki zalogaj je raj za nepca
Prave se lako, a pojedu brzo.
Potrebno je:
- 4 velike crvene mesnate paprike
- 200 g narendanog sira
- 4 jaja
- 50 g pančete
- prstohvat origana ili sveže seckani peršun za posluživanje po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite paprike pa ih prepolovite po dužini i očistite od semenki. Trebalo bi da dobijete 8 polovina, spremnih za punjenje. U jednoj posudi pomešajte rendani sir i jaja, pa smesu polako posolite i pobiberite. Viljuškom dobro promešajte. Zatim napunite svaku papriku smesom od jaja i sira. Nanesite na vrh nekoliko komadića pančete. Paprike poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na kraju, pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
PAPRIKE SA SIROM Lagano a zasitno letnje jelo koje se smaže u trenu
Ko ih jednom proba, uvek im se vraća.
PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, a gotov za sat vremena, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
PAPRIKE SA SIROM Sočno letnje jelo koje osvaja na prvi zalogaj, a uspeva baš svima
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)