ZAPEČENE PAPRIKE SA SIROM I JAJIMA Ovako ih prave na jugu Srbije, svaki zalogaj je raj za nepca
Prave se lako, a pojedu brzo.
Potrebno je:
- 4 velike crvene mesnate paprike
- 200 g narendanog sira
- 4 jaja
- 50 g pančete
- prstohvat origana ili sveže seckani peršun za posluživanje po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite paprike pa ih prepolovite po dužini i očistite od semenki. Trebalo bi da dobijete 8 polovina, spremnih za punjenje. U jednoj posudi pomešajte rendani sir i jaja, pa smesu polako posolite i pobiberite. Viljuškom dobro promešajte. Zatim napunite svaku papriku smesom od jaja i sira. Nanesite na vrh nekoliko komadića pančete. Paprike poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na kraju, pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
PAPRIKE SA SIROM Lagano a zasitno letnje jelo koje se smaže u trenu
Ko ih jednom proba, uvek im se vraća.
PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, a gotov za sat vremena, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
PAPRIKE SA SIROM Sočno letnje jelo koje osvaja na prvi zalogaj, a uspeva baš svima
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)