LEŠNIK KOCKE Kremaste i preukusne, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
Kore:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g mlevenih lešnika
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike praška za pecivo
Fil:
- 500 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 200 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 100 g mlevenih lešnika
Glazura:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Onda dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Zasebno pomešajte mlevene lešnike, brašno, kakao i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima. Zatim podelite smesu na dva dela i pecite dve kore, oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu stavite mleko, brašno i šećer, pa kuvajte uz neprestano mešanje na srednjoj vatri, sve dok se ne zgusne.Onda skinite sa vatre i dodajte čokoladu, pa mešajte sve dok se ne otopi. U prohlađen fil dodajte puter i mlevene lešnike, pa dobro umutite. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Koru premažite polovinom fila.Preko nanesite drugu koru, pa premažite ostatakom fila. Tortu prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)