LEŠNIK KOCKE Kremaste i preukusne, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
Kore:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g mlevenih lešnika
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike praška za pecivo
Fil:
- 500 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 200 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 100 g mlevenih lešnika
Glazura:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Onda dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Zasebno pomešajte mlevene lešnike, brašno, kakao i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima. Zatim podelite smesu na dva dela i pecite dve kore, oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu stavite mleko, brašno i šećer, pa kuvajte uz neprestano mešanje na srednjoj vatri, sve dok se ne zgusne.Onda skinite sa vatre i dodajte čokoladu, pa mešajte sve dok se ne otopi. U prohlađen fil dodajte puter i mlevene lešnike, pa dobro umutite. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Koru premažite polovinom fila.Preko nanesite drugu koru, pa premažite ostatakom fila. Tortu prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)