HAVANA TORTA Treba vam samo 6 sastojaka, nema paljenja rerne, a gosti će je obožavati
Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 1 l mleka
- 450 g kristal šećera
- 3 kesice želatina u granulama ( 30 gr )
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g lešnik napolitanki
- 200 g lešnika
Priprema:
Želatin stavite sa nekoliko kašika mleka da nabubri. Onda otopite 200 g šećera pa izliti na metalnu tacnu sa pek papirom. Pomešajte ostatak mleka sa šećerom pa stavite da proključa. Onda sklonite sa vatre. Umešajte 5 kašika vrelog mleka u želatim i promešajte pa dodajte smesu sa želatinom. Umutite mikserom pa pustite da se ohladi.Zasebno umutite slatku pavlaku. Zatim je sjedinite sa smesom od želatina. Polomite ohlađen šećer pa dodajte lešnike i napolitanke. Dobro sameljite u blenderu. U kalup obložen folijom stavite petinu mlevenih sastojaka, pa preko četvrtinu fila. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Ostavite tortu poklopljenu u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
NEPEČENA HAVANA TORTA Očaravajuća poslastica u slasnom spoju sa lešnicima, bogate i prepoznatljive arome
Kremasta poslastica punog ukusa za sve sladokusce.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)