HAVANA TORTA Treba vam samo 6 sastojaka, nema paljenja rerne, a gosti će je obožavati

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni.

havana torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 450 g kristal šećera
  • 3 kesice želatina u granulama ( 30 gr )
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g lešnik napolitanki
  • 200 g lešnika

Priprema:

Želatin stavite sa nekoliko kašika mleka da nabubri. Onda otopite 200 g šećera pa izliti na metalnu tacnu sa pek papirom. Pomešajte ostatak mleka sa šećerom pa stavite da proključa. Onda sklonite sa vatre. Umešajte 5 kašika vrelog mleka u želatim i promešajte pa dodajte smesu sa želatinom. Umutite mikserom pa pustite da se ohladi.Zasebno umutite slatku pavlaku. Zatim je sjedinite sa smesom od želatina. Polomite ohlađen šećer pa dodajte lešnike i napolitanke. Dobro sameljite u blenderu. U kalup obložen folijom stavite petinu mlevenih sastojaka, pa preko četvrtinu fila. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Ostavite tortu poklopljenu u frižideru preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading