PARADAJZ PITA Baš ovako je prave na Sardiniji, a jedan sastojak pravi ogromnu razliku u ukusu

Ivana Pavlović

15:03

Sezonski recepti 0

Ova pita se obavezno pravi sa zrelim paradajzom.

pita sa paradajzom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g zrelog paradajza
  • 2 kašike ulja (plus više za tiganj)
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • mekoliko listova bosiljka
  • 350 g brašna
  • 7 g kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Lukove isecite i stavite u veliku činiju. Paradajz isecite na manje komade pa sakupite vodu od paradajza odvojeno u malu posudu. Zatim dodajte paradajz u činiju i dodajte seckani bosiljak, origano, so, ulje i brašno.Kvasac i šećer izmrvite u paradajz vodu i promešajte.Onda dodajte kvasac i sve zamesite rukama, dok ne dobijete veoma lepljivo testo. Pokrijte celofanom i ostavite da se diže najmanje 2 sata. U pleh obložen pek papirom stavite testo. Pospite uljem. Pecite pitu 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading