PITA OD JABUKA IZ BLENDERA Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan
Sočna i mirisna, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 0,5 kg jabuka
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U blender stavite jaja, ulje, šećer, brašno, cimet i prašak ze pecivo. Dobro izblendajte da dobijete smesu gušću od one za palačinke.Zatim dodajte rendane jabuke, pa polako kašikom promešajte.Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
PITA OD JABUKA Brza, jednostavna i ukusna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Očaravajuća, a jednostavna, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
RAŽNJIĆI SA POVRĆEM Najbolje sa roštilja, za ručak koji se pamti
Dodajte uz salatu po želji.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)