PITA OD JABUKA IZ BLENDERA Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočna i mirisna, uzećete parče više.

pita od jabuka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 0,5 kg jabuka
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo

za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U blender stavite jaja, ulje, šećer, brašno, cimet i prašak ze pecivo. Dobro izblendajte da dobijete smesu gušću od one za palačinke.Zatim dodajte rendane jabuke, pa polako kašikom promešajte.Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

germ knedle

GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica

19:00

13 decembar, 2025

Kulinarski globus

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading