PITA OD JABUKA IZ BLENDERA Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan
Sočna i mirisna, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 0,5 kg jabuka
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U blender stavite jaja, ulje, šećer, brašno, cimet i prašak ze pecivo. Dobro izblendajte da dobijete smesu gušću od one za palačinke.Zatim dodajte rendane jabuke, pa polako kašikom promešajte.Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
PITA OD JABUKA Brza, jednostavna i ukusna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Očaravajuća, a jednostavna, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
RAŽNJIĆI SA POVRĆEM Najbolje sa roštilja, za ručak koji se pamti
Dodajte uz salatu po želji.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)